Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

З Росії на Рівненщину незаконно завезли 320 тисяч доларів

20 жовтня, 15:34

Мікроавтобус «Мерседес» прибув на в’їзд на пропускний пункт "Городище" Дубровицького району 16 жовтня. Окрім водія, в автомобілі їхало ще восьмеро пасажирів. За ініціативи співробітників рівненської митниці  транспортний засіб вивели для додаткової перевірки. Під час огляду в одного з пасажирів, громадянина України 1984 року народження було знайдено 320 тисяч доларів США. Наразі відповідна експертиза перевіряє гроші на справжність.

Чоловік запевняв, що гроші йому передав знайомий, який нібито перебував на заробітках у Москві, та попросив перевезти долари родичам, що проживають у Рівненській області.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченою статею 283 митного кодексу України. Нагадаємо, фізична особа має право ввозити в Україну готівку у сумі, що не перевищує 10 тис. євро за умови письмового декларування митному органу.

За словами заступника начальника Рівненської митниці Міндоходів Сергія Панчука, у підозрюваного вилучена уся сума. Згодом кошти будуть передані у держбюджет. «Міру покарання визначить суд, після  того коли будуть знайдені усі докази вини. Згідно законодавства санкція статті передбачає конфіскацію повної суми валюти та виплату штрафу у такій же сумі. Станом на 16 жовтня 2014 року сума штрафу становить 4, 2 млн. грн».

Оксана КРАВЕЦЬ, Рівне

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати