Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Сікорський: Київ відклав найважливіші рішення на останній момент, бо важко протистояти Росії

20 листопада, 12:51

Запланований на кінець листопада саміт Східного партнерства у Вільнюсі не буде відкладений, тому що Грузія і Молдова готові парафувати асоціаційні угоди з ЄС. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, повідомляє УНН з посиланням на Польське радіо.

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський зауважив, що зменшуються шанси на підписання Угоди про асоціацію Європейського Союзу з Україною. Він оцінює їх на менше, ніж 50 відсотків.

Міністр додав, що українська влада зробила щось, від чого він застерігав, тобто відклала найважливіші рішення на останній момент. Отже, Києву важко протистояти тиску Росії.

"Вірменія вже піддалася цьому тискові, Україна – вагається. Але Україна припустилася значущих помилок у цьому процесі. Отже, якби сьогодні я мав вгадувати, чи підпишемо (угоду, - ред.) у Вільнюсі, то вважаю, що шанси – менші, ніж 50 відсотків", – сказав міністр.

Польський міністр закордонних справ погодився, що Київ зробив багато, щоб наблизитися до євросоюзних стандартів. Наприклад, звільнено з в’язниці кількох політиків. Проте, керівництво ЄС вважає, що в нинішній ситуації Угода про асоціацію не може бути підписана.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати