Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Міністр України зробив заяву у відповідь на слова Лаврова

21 квітня, 15:46

Міністр закордонних справ України Андрій Дещиця зробив заяву у відповідь на слова Сергія Лаврова, що українська сторона не вживає жодних заходів заради імплементації женевських домовленостей.

Таку заяву він зробив під час підходу до преси у понеділок, після перемовин між представниками сторін що підписували женевську угоду за участю керівника моніторингової місії ОБСЄ, а також представників МВС, СБУ та антитерористичного центру.

"Я також здивований тим, що міністр Лавров інформує про те, чого не знає. Що робить українська сторона по імплементації женевських домовленостей. Насправді починаючи із п'ятниці, ми проводимо зустрічі дуже конструктивні, дуже ефективні у тому числі за участю представника посольства РФ, де обговорюємо конкретні питання по імплементації цих домовленостей, і я би хотів дізнатися про те, що робить Росія, конкретно для імплементації цих домовленостей замість робити голослівні заяви", - сказав Дещиця.

Міністр також зазначив, що в МЗС "обурені тим, що у Слов'янську захоплюють журналістів", і очікують на відповідну заяву від своїх російських колег.

Дещиця підкреслив, що в тому разі, якщо російські дипломати з посольства РФ не інформують своє керівництво, зокрема Лаврова про стан перемовин стосовно імплементацій женевських угод, то "міністр Лавров має можливість ознайомитися з веб-сторінкою Міністерства закордонних справ України, де російською мовою викладені всі заяви, зроблені МЗС у цьому аспекті".

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати