Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Депутат вимагає від Порошенка виключити Кучму із Конституційної комісії

21 квітня, 18:41
Фото Руслана КАНЮКИ, "День"

Народний депутат Віталій Купрій вимагає від Президента України Петра Порошенка виключити зі складу Конституційної комісії колишнього президента Леоніда Кучму. Відповідний депутатський запит Купрій опублікував на своїй сторінці у Facebook.

"Вимагаю від Президента України Петра Порошенка виключити Леоніда Кучму з Конституційної комісії! Його перебування в комісії є ганьбою для Порошенка і образою українського народу! Включення Кучми до складу Конституційної комісії шокувало українське суспільство. Саме він є хрещеним батьком української корупції та фундатором злочинної системи Кучми-Януковича, проти якої повстали два Майдани. Системи, яка до цього часу ще не поборена та принесла Україні величезні втрати та страждання", - написав депутат.

Крім того, Купрій, посилаючись на слова іншого народного обранця Ганни Гопко, звинуватив колишнього главу держави у "створенні злочинної кланово-мафіозної системи у владі, за віддачу "в багаторічний лізинг" місцевому криміналітету сходу України, за знищення правосуддя та армії, за фальсифікацію виборів, за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе та системне насильство проти журналістів та політичних активістів".

Також, за словами депутата, Гопко назвала призначення Кучми учасником переговорної групи по врегулюванню конфлікту на Сході України "величезною помилкою Порошенка"

"Величезною помилкою Петра Порошенка, на думку Ганни Гопко, є також те, що Леонід Кучма був призначений "переговорником" у врегулюванні конфлікту на сході України, оскільки він є повністю залежним від російської сторони та особисто від президента РФ Володимира Путіна.

Таким чином, покладена на Кучму роль «переговорника» лише підігрує терористам і посилює їх позиції. Через свою репутацію ще до недавнього часу окремі члени родини Кучми були нев’їздними до США", - йдеться в повідомленні.

Вимагаю від Президента України Петра Порошенка виключити Леоніда Кучму з Конституційної комісії!Його перебування в ком...

Posted by Віталій Купрій on 21 квітня 2015 р.
Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати