Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Житомирі розпочався тиждень Олега Ольжича

21 липня, 16:09

Покладанням квітів до пам’ятної дошки Олегу Ольжичу в Житомирі  було урочисто відкрито тиждень пам’яті цього видатного українського поета, вченого, політичного діяча. 21 липня, у день народження  знаменитого земляка, вшанувати його пам’ять прийшли представники влади, інтелігенція, духовенство, молодь, повідомляє прес-служба ОДА.

Дуже важливо, щоб всі житомиряни, до яких зараз повертається Ольжич, заново відкрили для себе його поезію, разом із тією історією, в контексті якої вона писалася, наголосив голова облдержадміністрації Сидір Кізін.

У своєму виступі громадська активістка Олена Галагуза розповіла, що вирішується питання про створення музею нашого видатного земляка. Його планують встановити на тому місці, де стояв будинок, у якому народився палкий патріот, – на розі вулиць Олега Ольжича і Старовільської. Цього ж дня в облдержадміністрації відкрили виставку, присвячену пам’яті Олега Ольжича. Її епіграфом стали слова нашого видатного поета-земляка: «Державу не твориться в будучині, державу будується нині».  Відкриваючи виставку, Сидір Кізін закликав всіх читати Олега Ольжича, адже його вірші є зараз надзвичайно актуальними Протягом тижня у Житомирі   та області проходитимуть численні літературно-мистецькі заходи, метою котрих є привернути увагу широкого кола громадськості до постаті відомого українського патріота, публіциста і громадського діяча Олега Олександровича Кандиби, який увійшов в історію як Олег Ольжич,  та познайомити з надбаннями великого Українця. 

Оксана КЛИМЧУК, Житомирська область

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати