Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

МЗС: Придністров’я є невід’ємною частиною Молдови

21 жовтня, 18:42

Україна спростовує заяви російського МЗС стосовно нібито намірів української сторони переглянути базові принципи Придністровського врегулювання.

Про це у вівторок на брифінгу у Києві заявив речник МЗС України Євген Перебийніс, передає Укрінформ.

"Цими днями з боку керівництва міністерства закордонних справ Росії ми почули чергові абсолютно безпідставні і абсолютно бездоказові твердження щодо нібито намірів України переглянути базові принципи Придністровського врегулювання. Ми вважаємо подібні звинувачення нічим іншим, як черговою спробою дискредитувати Україну в даному разі як посередника в переговорах з Придністровського врегулювання", - зазначив Перебийніс.

Він підкреслив, що позиція України з Придністровського врегулювання будується "виключно на повазі територіальної цілісності і суверенітету Республіки Молдова, невід'ємною частиною якої є Придністров'я".

Водночас речник МЗС назвав безвідповідальними заяви Росії щодо права на самовизначення Придністров'я у випадку, якщо Молдова перегляне свій військовополітичний статус.

"Подібний підхід Кремля не має нічого спільного з основоположними документами з Придністровського врегулювання, не враховує реальні інтереси та право населення Придністров'я на гідне життя, вільне ведення бізнесу, свободу пересування, а також може призвести лише до подальшої ізоляції Придністров'я", - наголосив Перебийніс.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати