Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Вінниччина укріплює прикордонну територію

21 жовтня, 12:21

Вінниччина продовжує зміцнювати прикордонну  територію із Придністров’ям. На магістральних шляхах трьох прикордонних  районів силовики та самооборонці облаштували  посилені блокпости.

Міліціонери, прикордонники та представники місцевої самооборони спільно здійснюють огляд та контроль усього транспорту, перевірку вантажів. Додаткові укріплення з’явилися в пунктах перетину Держкордону в Могилів-Подільському, Ямпільському та Піщанському районах.

Під час робочої поїздки в Могилів-Подільський район керівник  обласного управління МВС України у Вінницькій області Ігор Моренець проінспектував такі укріплення, ознайомився з роботою прикордонного загону та митниці. Зважаючи на воєнні дії на Донбасі, правоохоронці  просять громадян із розумінням ставитися до ретельних перевірок документів та огляду автотранспорту. Люди такі заходи розуміють і підтримують.

 Слід зазначити,  що на Вінниччині ще   весни посилили нагляд за прикордонними територіями за рахунок громадських формувань. Територія області, що межує з Придністров’ям, опинилась під цілодобовим контролем.  

Окрім посилення прикордонних територій, скажімо,  в Піщанці розміщено окремий взвод до 50 чоловік резервістів служби надзвичайних ситуацій. Вони там також  дислокуються в цілодобовому режимі.

До того ж, за словами голови облдержадміністрації Анатолія Олійника, в Піщанському районі створено громадські формування в кожному населеному пункті в кількості 220 чоловік, які цілодобово здійснюють візуальний контроль і працюють по єдиному каналу зв’язку щодо інформування про нестандартні ситуації.

«В прикордонних районах внаслідок візуальних спостережень виявляються підозрілі особи, і дії, які присутні, до речі у Вінниці також. Над цим працює СБУ. Також наші громадські формування були присутні в Придністров’ї для того, щоб мати достовірну інформацію про ситуацію, - повідомив голова  ОДА.

Тетяна Пархомчук, Вінниця

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати