Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Українські мультфільми виграли на фестивалі в Лос-Анджелесі

22 квітня, 14:10

Мультиплікаційний цикл «Народна мудрість» Національної телекомпанії України отримав нагороду Універсального багатокультурного фестивалю кіно. Захід відбувавсяз 12 по 14 квітня в Лос-Анджелесі (США). Українські мультфільми були визнані  найкращими у номінації мультиплікаційних короткометражних фільмів.

Представникам України вручили Certificate of Excellence(Сертифікат відмінності), інформує прес-служба Держкомтелерадіо.

Як відзначили працівники Генерального консульства України в Сан-Франциско, глядацька аудиторія – понад 6 тисяч осіб – особливо емоційно сприйняла показ «Народної мудрості», що представила різноманітність українського фольклору у прислів’ях та приказках.

Вітчизняні телевізійники та дипломатии також представили усій спільноті фільммейкерів, відомих продюсерів, а також представникам інших теле- та кінокомпаній інформацію про основні напрямки розвитку індустрії в Українітадіяльність НТКУ.

Загалом в Універсальному багатокультурному фестивалі кіно взяли участь понад 20 країн. Партнерами заходу виступили Бродвейський міжнародний кінофестиваль м. Лос-Анджелес та Міжнародний молодіжний кінофестиваль м. Сан-Дієго.

Національна телекомпанія за активного сприяння Генерального консульства України продемонструвала дві свої програми – документальну стрічку «Незалежність. 7300 днів» та вже згаданий цикл коротких мультфільмів «Народна мудрість».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати