Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На Житомирщині формується батальйон територіальної оборони

22 травня, 10:06

10-й батальйон територіальної оборони Житомирської області формується на базі військової частини А0409 (м. Новоград-Волинський). Серед його завдань – охорона та захист державного кордону, забезпечення умов для надійного функціонування органів державної влади, органів військового управління, стратегічного розгортання військ, охорони та оборони важливих об’єктів і комунікацій, боротьба з диверсійно-розвідувальними силами, іншими озброєними формуваннями агресора. У новоствореному батальйоні буде створено три структурних підрозділи: дві роти охорони та стрілецька рота. 

Питання його фінансування розглядали учора на сесії обласної ради. Депутати вирішили,що фінансування Програми матеріально-технічного забезпечення територіальної оборони області здійснюватиметься за рахунок коштів обласного бюджету та коштів інших джерел.  Тож із обласного бюджету виділено 2 млн. грн.: 700 тис. – на батальйон територіальної оборони області, 500 тис. грн. – Збройним силам України, по 400 тис. грн. – підрозділам управлінь МВС СБУ в Житомирській області.

«На наступній черговій сесії, яка відбудеться 26 червня, маємо почути звіти з використання коштів та за потреби ще надати допомогу нашим захисникам і силовикам», - зазначив голова  Житомирської обласної ради Віталій Француз.

Оксана Климчук, Житомирська область

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати