Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

ДНР забороняє вивезти дітей до 4 років із зони активної АТО

22 липня, 17:04
Фото Reuters

135 діток віком до 4 років в черговий раз не вдається вивезти з Донецька. Про це інформує прес-служба Донецької ОДА.

"У зв'язку з різким погіршенням ситуації, частими обстрілами і реальною загрозою життя, за попередньою домовленістю на сьогодні був запланований вивіз 135 діток віком від 0 до 4 років з Макіївського спеціалізованого будинку дитини (для ВІЛ/СНІД хворих дітей), Донецького обласного будинку дитини "Малютка "та Донецького міського будинку дитини "Малятко" в дитячі будинки Маріуполя та Краматорська. Однак, коли діти вже були підготовлені до відправки і автобуси стояли біля відповідних дитячих будинків, озброєні представники батальйону "Восток" категорично заборонили вивозити дітей", - йдеться в повдіомленні.

У відомстві наголошують, що всі прохання і переконання керівництва і вихователів дитячих будинків були зустрінуті представниками незаконного збройного формування "Восток" вкрай агресивно. На адресу співробітників дитячих будинків звучали прямі погрози смерті.

Донецька облдержадміністрація категорично заявляє, що буде всіляко відстоювати права дітей всіма законними засобами і намагатися їх вивезти за межі міста Донецька будь-якими безпечними шляхами.

Нагадаємо, це вже не вперше, коли терористи чинять спротив роботі Донецької ОДА щодо евакуації дітей.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати