Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Клімкін: РФ ігнорує вимоги щодо деескалації конфлікту

22 липня, 21:38

22 липня в Брюсселі міністр закордонних справ України Павло Клімкін взяв участь у відкритому засіданні розширеного бюро Комітету Європейського Парламенту у закордонних справах, під час якого було обговорено розвиток ситуації в Україні, повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ.

"Міністр констатував подальше ігнорування керівництвом Російської Федерації вимог міжнародної спільноти щодо реальної деескалації ситуації у східних ріегіонах України. Навіть після терористичного акту проти літака Малайзійських авіаліній Росія не припинила незаконне постачання в Україну зброї та військової техніки. Міністр також звернув увагу на необхідність безумовного виконання мирного плану президента України", - йдеться у повідомленні. 

Окрім того, П. Клімкін  наголосив на порушенні Росією низки норм міжнародного гуманітарного права під час незаконного переміщення через державний кордон та утримання в Росії українського офіцера військово-повітряних сил Надії Савченко.

Як відзначають у прес-центрі українського зовнішньополітичного відомства, у ході дискусії більшість депутатів підтвердила позицію Європейського Парламенту на користь запровадження більш жорстких санкцій щодо РФ з боку Європейського Союзу.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати