Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

НБУ обмежує суму продажу валюти до 3 тисяч гривень

22 вересня, 15:35
Фото Reuters

Національний банк України зменшує максимальну суму продажу готівкової іноземної валюти одній особі в один операційний (робочий) день до суми, що не перевищує в еквіваленті 3 тис. грн. Про це йдеться в постанові Правління Нацбанку від 22 вересня 2014 р. № 591 "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України".

"Ураховуючи посилення напруги на готівковому сегменті валютного ринку, постановою передбачено зменшення максимальної суми продажу готівкової іноземної валюти одній особі в один операційний (робочий) день до суми, що не перевищує в еквіваленті 3 000 гривень", - йдеться в повідомленні.

Водночас в НБУ зазначають, що зазначене обмеження не поширюється на випадки купівлі фізичними особами-резидентами готівкової іноземної валюти з метою погашення зобов'язань в іноземній валюті за кредитними договорами, укладеними з уповноваженими банками.

Зазначимо, цією ж постановою Нацбанк зменшує розмір обов'язкового продажу надходжень в іноземній валюті зі 100% до 75%.

"Ці заходи мають виключно запобіжний і тимчасовий характер та будуть скасовані одразу після мінімізації відповідних негативних факторів на валютному ринку.

Визначені постановою норми набирають чинності з 23 вересня 2014 року.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати