Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Львові вимагають провести референдум

22 грудня, 21:26

Громада Львова у неділю 22 грудня звертається до новоствореного об’єднання «Майдан», до політичних Лідерів Олега Тягнибока, Віталія Кличка, Арсенія Яценюка із проханням провести референдум щодо дострокового припинення повноважень та дострокового переобрання Президента України, а також припинення повноважень «злочинного» уряду. Крім того, львів'яни пропонують винести на референдум питання відновлення дії Конституції у редакції 2004 року. Нижче - повний текст заяви.

«Ми, громадяни України, відчуваючи свою відповідальність за долю нинішнього та майбутнього поколінь, вважаємо неприпустимим подальше функціонування системи тотальної корупції та беззаконня.

Ми вимагаємо позбавлення повноважень сьогоднішніх керівників держави – творців та очільників цієї протиправної системи, дострокового переобрання керівних органів держави, та законодавчих гарантій від надмірної концентрації владних повноважень у будь-кого хто буде обраний на їхнє місце.

Вичерпавши всі можливості діалогу з діючою владою, ми змушені скористатись правом прямого народовладдя.

Керуючись статтею 5 Конституції України, згідно з якою, «Носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ. Народ здійснює владу безпосередньо … Право визначати і змінювати конституційний лад в Україні належить виключно народові і не може бути узурповане державою, її органами або посадовими особами», та Законом України «Про всеукраїнський референдум», згідно статті 1 якого «Всеукраїнський референдум є однією з форм безпосередньої демократії в Україні, способом здійснення влади безпосередньо Українським народом, що полягає у прийнятті (затвердженні) громадянами України … рішень з питань загальнодержавного значення шляхом таємного голосування…», ми закликаємо ініціювати проведення всеукраїнського референдуму з наступних питань:

1. Поновлення дії Закону № 2222-IV від 08.12.2004 "Про внесення змін до Конституції України", неправомірно скасованого рішенням Конституційного суду України 30.09.2010, тобто відновлення дії Конституції у редакції 2004 року як гарантії від надмірного зосередження влади у одних руках;

2. Дострокового припинення повноважень та дострокового переобрання Президента України;

3. Дострокового припинення повноважень злочинного уряду.

Ми вимагаємо у новоствореного об’єднання «Майдан», у лідерів опозиційних політичних партій, керуючись статтею 15 Закону України «Про всеукраїнський референдум» - «Всеукраїнський референдум за народною ініціативою», - розпочати збір підписів за проведення всеукраїнського референдуму з наведених вище питань.

Відповідно до статті 30 Закону України «Про всеукраїнський референдум», ініціативна група всеукраїнського референдуму має складатись з не менш ніж 500 осіб. Ми вважаємо, що мільйони українців, які вийшли на Майдани по всій Україні, явно засвідчили своє бажання жити у дійсно правовій та демократичній державі, та підтримку вимог, які зараз виносяться на референдум. Однак для формальної реєстрації ініціативної групи ми оголошуємо місцем її установчих зборів Майдан незалежності у м. Києві, час зборів - 29 грудня 2013 р.

Закликаємо усіх, хто разом з нами вистояв ці холодні тижні на майданах країни, та всіх хто поділяє ідеали та принципи свободи, демократії та рівності громадян перед законом, активно долучитись до збору трьох мільйонів підписів, необхідних для «перезавантаження» країни.

Перетворимо київський Майдан на Штаб всеукраїнського референдуму, майдани у всіх містах країни – на центри підписної кампанії, і в такий спосіб визволимо країну від корумпованого антинародного режиму. Разом – до перемоги!

Наше звернення найближчим часом буде передано в штаб новоствореного об’єднання «Майдан» для того аби були реалізовані наші вимоги.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати