Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На Волині випустили кишенькову збірку поезій Лесі Українки для українських військових

23 лютого, 18:50

В Україні вже є прецедент подібного видання: це «Кобзар», виданий Інститутом літератури імені Тараса Шевченка.

Та якщо Тараса Шевченка називають українським пророком, то Леся Українка є, як зазначив директор Волинського краєзнавчого музею Анатолій Силюк, воістину народним письменником і поетом. Її творчість, як і творчість Шевченка, не просто актуальна, вона пророча.

«Чи довго ще, о Господи, чи довго ми будемо блукати і шукати рідного краю на своїй землі?» - питання, яке задають і нинішні українці. «Пошли нам, Боже, чесних ворогів!» - актуальне в усі віки української історії.

Збірочку поезій Лесі Українки профінансував благодійний фонд «Волинь-2014» (назва – від дати, від року, в який в Україну і на Волинь прийшла неоголошена війна), упорядкували вже згаданий Анатолій Силюк, хранитель фондів Волинського краєзнавчого музею і лесезнавець Наталія Пушкар та завідувач Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки Віра Комзюк.

Понад 150 примірників збірки вже відправлено українським військовим, але презентація її відбудеться 24 лютого в Колодяжному під час роботи  V всеукраїнської історико-краєзнавчої наукової конференції до 145 річниці з дня народження Лесі Українки. Анатолій Силюк каже, що збірка – то невеликий внесок музейників Волині у допомогу українській армії, для підняття морального духу воїнів.

Наталія МАЛІМОН, «День», Луцьк.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати