Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Слова Лаврова означають готовність до агресії, - МЗС

23 квітня, 23:05

Міністерство закордонних справ України розцінює висловлювання міністра іноземних справ РФ Сергія Лаврова як готовність російської сторони здійснити агресію проти України, а також продовжити з цією метою концентрацію російських військ поблизу державного кордону України.

«На тлі кроків, що здійснюються в Україні з метою добросовісної та повної імплементації Женевських домовленостей, абсолютним дисонансом стали висловлені 23 квітня міністром закордонних справ РФ С.Лавровим в інтерв’ю російському телеканалу «Russia Today» погрози застосування російських збройних сил у відповідь на законне здійснення в Україні заходів з боротьби з терористичними та сепаратистськими проявами», - йдеться у повідомленні прес-служби відомства.

Зокрема, йдеться про припущення щодо можливості атаки з боку України на інтереси Росії та росіян, нападу на громадян Росії. На думку українського МЗС вони мають «кричуще необґрунтований вигляд» на тлі тих зусиль, які докладає Україна для деескалації конфлікту та розв’язання його мирним шляхом.

МЗС України закликало Російську Федерацію неухильно дотримуватися норм міжнародного права, зокрема, щодо поваги до суверенітету та територіальної цілісності України у міжнародно визнаних кордонах.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати