Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

ООН збирається виділити $2 млн для переселенців

23 жовтня, 14:46

Голова Дніпропетровської ОДА Ігор Коломойський і представники ООН найближчим часом планують підписати Меморандум, який передбачає виділення понад $2 млн для переселенців, повідомляє прес-служба Дніпропетровської ОДА.

Робота над Меморандумом велася протягом майже 5 місяців. Регіональний представник управління верховного комісара ООН у справах біженців в Білорусі, Молдові та Україні Олдріх Андрисек неодноразово відвідував Дніпропетровщину і зустрічався з керівництвом облдержадміністрації для проведення переговорів щодо підписання даного Меморандуму.

"Ці кошти будуть спрямовані на оплату комунальних послуг переселенцями і на ремонт житла, де вони будуть зимувати", - зазначено в повідомленні.

Згідно з Меморандумом, міжрегіональне представництво управління верховного комісара ООН у справах біженців в Білорусі, Молдові та Україні має намір залучити донорів до реалізації проектів, спрямованих на соціально-економічну інтеграцію переселенців, надавати гуманітарну, технічну та грошову допомогу, брати участь у всіх заходах, спрямованих на прийняття переселенців.

Також опрацьовується проект для надання фінансової допомоги соціально вразливим категоріям населення - на сьогодні це близько 1000 сімей.

Всього на території Дніпропетровської області загальна кількість переселенців із територій Донецької, Луганської областей і АР Крим становить - 37 374 осіб (10 810 сімей).

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати