Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Любомир Гузар закликає батьків "беркутівців" рятувати дітей від повної моральної загибелі

24 січня, 16:59

Мінстр внутрішніх справ України Віталій Захарченко мав вибачитися за своїх підлеглих за знущання над оголеним активістом перед його батьками. Про це кардинал Любомир Гузар написав у своїй колонці на Українській правді.

"Припускаю, що міністр Захарченко оголошував своє вибачення, стоячи перед відеокамерою в одному з приміщень міністерства, оточений своїми підлеглими, одне слово, перебуваючи в психологічно комфортній атмосфері. Натомість він мав би перепрошувати, дивлячись в очі батькові і матері хлопця. А після цього стати перед власними батьками і признатися, що накоїли підлеглі йому особи, за поведінку яких він офіційно відповідає", - наголосив Гузар.

"А хто попросить пробачення за рівень моральності, який панує в середовищі правоохоронців, типу "героїв" з вулиці Грушевського чи з Михайлівської площі від 30 листопада минулого року? Міністр внутрішніх справ запевняє, що такі випадки вже не повторяться. Однак напрошується питання: як відбувається моральна формація тих, котрі мають виконувати високу місію правозахисників?" - запитує блаженніший Любомир.

"За останніх кілька років відбулося дуже багато дискусій на тему політики, економіки та суспільного життя. А чи не варто було б замислитися серйозно над тим, до чого ми докотилися в ділянці моралі. Події останніх місяців показали дуже низький рівень навіть особистої моралі, не згадуючи вже про публічну мораль, яку своєю поведінкою засвідчили чиновники різних рівнів. Звертаюся навіть не до них, а до їхніх батьків і матерів: шановні і дорогі, робіть щось, щоб рятувати своїх дітей від повної моральної загибелі", - закликав він.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати