Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Львові видали книжку військового капелана «Соняхи. Духовність на час війни»

24 жовтня, 11:34
Фото «Дню» надали у «Видавництві Старого Лева».

«Це збірка правдивих і дуже емоційних історій про молодих військових Збройних Сил України, які загинули в АТО на теренах східної України, поєднаних з оповідями військового капелана Андрія Зелінського, для якого ці хлопці були не просто солдатами, а побратимами, – розповіли «Дню» у «Видавництві Старого Лева» – Це книжка-роздум, книжка-спогад і книжка-надія – саме те, що підтримує духовність у часі війни».

«Соняхи» є також скромною даниною пам’яті – надзвичайно щирою і дуже відвертою – усім, хто пройшов крізь моє життя і назавжди залишився сторожем Вічності на якомусь із полів українського Сходу, – говорить автор збірки о. Андрій Зелінський. – Писалося упродовж року воєнного протистояння у різних неспокійних і гарячих точках сьогоднішнього фронту. Інколи думки народжувались «там», а викристалізовувались у слово уже «тут». Тексти справжні, як і образи та почуття, в них описані».

Священик додає, що книжка – про друзів і для друзів, а тому написана з любов’ю та глибокою й щирою вдячністю: «З цими хлопцями, молодими офіцерами Збройних Сил України, я познайомився і заприятелював майже десятиліття тому, упродовж їхніх курсантських років в Академії сухопутних військ у Львові. З деякими із них підтримував спілкування упродовж усього цього часу, а згодом перетинався на стежках сьогоднішньої війни. Для мене вони – втілення відданої та жертовної служби своєму народу, щирої, щедрої та до кінця вірної любові. Коли Україну підступно підштовхнули в жорстокий безлад кровопролиття і рідну землю огорнула непроглядна темрява, вони запалали соняхами на полях української журби. Ці тексти про глибоке і про глибоко людське. Вони – про духовний вимір людського досвіду війни та про справжню любов, здатну перемінити людину на сонце, а наш спільний біль – на радість спільної надії».

Презентація «Соняхів» відбудеться у вівторок, 27 жовтня, у книгарні «Є» (просп. Свободи, 7). Модератор – головний редактор «Видавництва Старого Лева» Мар’яна Савка.

 

Тетяна КОЗИРЄВА, Львів

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати