Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Верховний суд РФ залишив без змін вирок Сенцову і Кольченку

24 листопада, 13:41
Фото Reuters

Верховний суд Росії, який сьогодні розглянув апеляцію на вирок українському режисерові Олегові Сенцову й кримському активістові Олександрові Кольченку, постановив залишити вирок без змін.

Про це у себе в Twitter повідомляє видання Грани.ру.

Раніше повідомлялося, що захист Сенцова подав апеляцію на вирок до Верховного суду Росії. В апеляції адвокати просили скасувати обвинувальний вирок і винести виправдальний. Захист Сенцова і Кольченка заявляє, що вирок їхнім підзахисним базується на припущеннях, неприпустимих доказах, обмовлянні й провокації.

Як повідомляє Радіо Свобода, Сенцов і Кольченко брали участь у засіданні за допомогою відеозв’язку з СІЗО-1 російського Ростова-на-Дону. Олег Сенцов відмовився виступати в суді. «Мені нічого сказати – нудна телепередача», – сказав він, відповідаючи на запитання суду про те, чи є у нього бажання виступити з останнім словом.

Нагадаємо, Північно-Кавказький військовий суд у російському Ростові-на-Дону 25 серпня засудив українського режисера, кримчанина Олега Сенцова й активіста Олександра Кольченка до 20 і 10 років колонії суворого режиму відповідно «за підготовку терактів».

Сенцов і Кольченко звинувачення заперечують, Сенцов на суді розповів, що співробітники ФСБ катували його.

У цій справі були також затримані російськими спецслужбами громадяни України Геннадій Афанасьєв і Олексій Чирній, вони теж засуджені у Росії. Афанасьєв на суді в справі Сенцова-Кольченка заявив, що його катували, щоб змусити свідчити проти активістів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати