Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Чемпіон світу з шахів Гаррі Каспаров звернувся до Євромайдану (Відео)

25 грудня, 17:35

Чемпіон світу з шахів і російський опозиційний політик Гаррі Каспаров звернувся у відеопривітанні до учасників Євромайдану з нагоди проведення аматорського кубку Євромайдану з шахів, організованого Громадським сектором Євромайдану.

“Вірю в залізний характер Майдану” – заявив гросмейстер, зазначаючи, що Євромайдан “визначить долю не тільки вашої країни, але і Європи, і вплине на процеси у всьому світі”.

Саме тому, що турнір проходить на київському майдані Незалежності, відзначив гросмейстер Каспаров, він записав це звернення з великим ентузіазмом.

«Майдан став загальною назвою для всіх у світі, хто бореться за свободу. Ваша рішучість відстоювати честь і гідність, свої політичні права стали прикладом для всіх. Успіх у шахах забезпечує грамотний сплав стратегії та тактики. Продумана стратегія та добре розрахована тактика -– важливий компонент успіху» - сказав шахіст.

Він також згадав Помаранчеву революцію 2004 р., назвавши її «важливою тактичною перемогою», яка дозволила зберегти гарантію демократичної передачі влади.

«Перемога у шаховій партії це не тільки стратегія і тактика. Для того, щоб утілити найкращий план треба ще характер, справжній бійцівський характер, який дозволяє витримати напругу боротьби й контролювати становище в складних, іноді навіть безвихідних, ситуаціях», - дав професійну пораду чемпіон і запевнив:

«Я вірю в залізний характер Майдану, я вірю в вашу незламну волю до перемоги. Я хочу ще раз привітати учасників турніру словами «За вашу і нашу перемогу!».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати