Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Львові студенти продовжують страйк, облрада збирається на виїзне засідання

26 листопада, 09:58

Як повідомили «Дню» організатори євромайдану у Львові, сьогодні, відповідно до плану, з 9.00 до 13.00 студенти збираються біля своїх вишів і «барабанять», закликаючи до страйку. Організатори радять студентам брати пластикові пляшки і наповнювати їх камінцями чи дрібними монетками.

О 14.00 буде продовження загального студентського страйку на площі біля пам’ятника Тарасові Шевченку. Розпочнеться він із молитви та озвучення звернення  глави УГКЦ Святослава.

О 17.00 біля пам’ятника Кобзареві відбудеться виїзне засідання Львівської обласної ради, на якому планується ухвалити рішення про підтримку євромайданів та відставки уряду Азарова. Опісля – народне віче.

Учора акції на підтримку євроінтеграції тривали у Львові до пізньої ночі. О 20.00 біля пам’ятника Кобзареві було близько п’яти тисяч людей, які кричали, що хочуть послухати слово Президента, бо своє вже сказали. Присутні вигукували: «Президенте, скажи слово!».

За словами студента Андрія, він прийшов підтримати євроінтеграцію, бо хоче без візи подорожувати Європою.

«Я народилася у Росії, бо і родина мого батька, і родина моєї матері були виселені, – говорить 65-річна Анна. – Я вже набулася з Росією. Пора нам у Європу. Мені здається, альтернативи немає!»

«Хочемо творити Європу тут, – говорить 22-річний Андрій. – Щоби люди, котрі приїжджають в країну, не говорили, що у нас, в Україні, – погано, що ми живемо, як країна третього світу…»

На львівському Євромайдані вже чотири дні розгорнутий намет, в якому постійно перебувають люди, що надають інформацію про від’їзд до Києва, а також приймають від населення теплі речі і харчі. Черговий по намету Іван каже, що зараз – доволі холодно, але, завдяки людям, котрі принесли теплі речі і ковдри, – «не замерзнемо!».

Пані Галя, аби «підсолодити» життя мітингарям, принесла на майдан три півлітрові слоїки меду: «Бо тут є діти, і я переживаю за них».

Як повідомили вчора «Дню» на Євромайдані, ввечері 25 листопада до Києва від’їхали 160 осіб.

Тетяна КОЗИРЄВА, «День», Львів.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати