Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У львівській галереї відкрили різдвяно-новорічну виставку

26 грудня, 09:37

Хтось тільки-но чекає на Різдво, а хтось уже почав його святкувати – як-от галерея «Зелена канапа». Тут кілька днів тому представили виставку на  різдвяно-новорічну тематику, щоби заздалегідь налаштувати на свята і львів’ян, і гостей міста. Зрештою, не вперше, позаяк такі виставки у «Зеленій канапі» тривають уже сьомий рік поспіль. Про це «Дню» розповіла директор галереї мистецтвознавець Олеся Домарадська і наголосила, що гарний настрій цих експозицій є незмінним – змінюється-збільшується лише число учасників: «На першій нашій виставці свої роботи представили семеро митців, тепер – сорок сім!». Причому не тільки зі Львова, а й з інших міст України – цього року з Ужгорода, Чернігова та Києва.

Зазначимо, що в експозиції – твори різних стилів і жанрів (графіка, живопис, кераміка, вітраж, текстиль, іконопис і ляльки), які надали до «Зеленої канапи» як відомі художники, зокрема Богдан Сорока, Юрій і Ольга Кох, Петро Сипняк, Анна Атоян, так і митці-початківці. «Звичайно ж, у переддень Року Коня маємо в експозиції дуже багато його зображень – і на полотнах, і у вітражах, і у різьбленні, – говорить директор галереї, – проте митці  надихнулися не так китайським гороскопом, як тим, що цю благородну тварину митці зображали з давніх-давен».

Олеся Домарадзька зазначає, що кожен митець має можливість проявити свою фантазію і вміння – на сто відсотків: «Ніколи не обмежуємо якимись рамками». І додає, що вже запросила художників до участі у наступній, восьмій, святковій різдвяно-новорічній виставці: «Знаємо, що кожен учасник захоче порадувати публіку чимось новим, тому даємо час на реалізацію задуму».

А теперішні враження митців від року, що минає, і року прийдешнього можна відчути у «Зеленій канапі» (вул. Вірменська, 7)  до 12 січня 2014-го.

Тетяна КОЗИРЄВА, «День», Львів

Фото Павла ПАЛАМАРЧУКА

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати