Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Севастопольці відстояли дельфінарій

27 травня, 20:35

25 травня, через місяць після рейдерського захоплення, Севастопольський дельфінарій в Артбухті відновив свою роботу. Як повідомив «Дню» науковий керівник дельфінарію Олександр ЖБАНОВ, 24 травня підписана угода про продовження оренди строком на три роки. Олександр Васильович також розповів, що співробітники та пожильці дельфінарію як вдячність городянам, які стали на захист об’єкту та відстояли його, покажуть пільгові вистави в період з 29 травня по 12 червня. Ідейний натхненник Севастопольського дельфінарію в Артбухті подякував жителям Севастополя та журналістам за підтримку.

Співробітниця дельфінарію Ганна ЛЕВІНА розповіла: «Небайдужість людей виявилася набагато сильнішою, ніж багато хто передбачав. Народна думка вплинула на багато рішень, які виносилися. Виявляється, севастопольці – це сила, на яку не можна не зважати. Ми дуже вдячні людям за підтримку. В дельфінарії працюють люди, які люблять свою справу, роблять її добре, якісно, з любов’ю». Переконатися в цьому мешканці та гості міста змогли під час першої в цьому сезоні вистави талановитих артистів із плавниками. Відкривали програму пустотливі та галасливі морські котики. Ніхто не залишився байдужим до виступу дельфінів афалін і білух під керівництвом тренерів – це було єднання людини та морських ссавців. До речі, як повідомила кореспонденту «Дня» Ганна ЛЕВІНА, в дельфінарії ще одна хороша новина: чорні австралійські лебеді з дня на день чекають поповнення.

Нагадаємо, 26 квітня дельфінарій в Артбухті був захоплений рейдерами. Того ж дня відбувся мітинг на підтримку дельфінарію, учасники якого вимагали негайно втрутитися в конфлікт і розібратися в ситуації міського голову Севастополя Володимира Яцубу. Через добу після того, що сталося, рейдери залишили територію об’єкту, і з 26 квітня співробітники дельфінарію почали збирати підписи на підтримку об’єкту, всього їх було зібрано понад сім тисяч, а місцева влада пообіцяла вирішити проблему протягом місяця. Як бачимо, обіцянку вони виконали.

Катерина ІВКОВА, Севастополь

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати