Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Нагнітання паніки у соцмережах шкодить бійцям на передовій, – Генштаб

27 липня, 21:05
Фото Reuters

Нагнітання паніки у соціальних мережах не тільки негативно позначається на бойовому дусі українських військових в зоні АТО, а й допомагає ворогам отримувати розвідувальні дані. Про це йдеться на сторінці Генштабу ВСУ у Facebook.

"Нагнітаючи паніку, наші вороги розраховують не лише на зниження мотивованості наших бійців, а й на отримання розвідувальних даних, які можна виловити з повідомлень-спростувань, які неодмінно мають з’явитися у відповідь на численні запити активної частини суспільства", - зазначається в повідомленні.

У Генштабі нагадали, що 25 липня соціальні мережі буквально вибухнули повідомленнями про критичну ситуацію в Щасті: "За лічені години негатив перекинувся з віртуального простору у реальний, завдавши удару бойовому духу військовослужбовців, які виконують бойові завдання у згаданому районі. А наступного дня, 26 липня, російські бойовики тричі атакували наші позиції, намагаючись вибити наші війська з ключових точок".

"Нагнітання обстановки було таким потужним, що навіть військовики, знаходячись на позиціях, часто сумнівалися в правдивості отримуваної офіційної інформації. В результаті, один підрозділ ледве не потрапив під "дружній вогонь" іншого. Очевидно, що нагнітання обстановки навколо планових заходів, які проходять у нашому війську, було чітко спланованим нашими ворогами. А от роздмухування вогнища паніки великою мірою здійснювалося нашими "друзями", - підкреслили у Генштабі.

Зазначається, що прес-центр АТО інформує суспільство про стан речей після завершення операції чи певних дій для того, аби не зірвати планів. Завчасне поширення інформації, як правило, лише шкодить усій справі: "Штаб АТО оперативно інформує про ситуацію в районах проведення антитерористичної операції. Тож, якби десь дійсно склалася критична ситуація, прес-центр АТО випустив би відповідний прес-реліз".

"Пройшло три дні. Жодна з "новин" не підтвердилася. Щастя наші не здали. Вороги не захопили. Всупереч крикам про "всепропало", - додали у прес-службі.

НАШИМИ РУКАМИ ПРОТИ НАС25 липня соціальні мережі буквально вибухнули повідомленнями про критичну ситуацію в Щасті. За л...

Posted by Прес-служба Генерального штабу ЗСУ on 27 липня 2015 р.
Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати