Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Росія опускає свій імідж до точки неповернення, - МЗС

27 серпня, 17:42

Заперечення Росією своєї причетності до протистояння на Донбасі опускає імідж РФ до точки неповернення. Крім того, своєю брехнею Росія ставить ганебне тавро на своїй же репутації.

Про це на брифінгу у Києві заявив речник МЗС України Євген Перебийніс, передає Укрінформ.

"В тому, що Росія безпосередньо залучена до цього конфлікту (на Донбасі - ред.), думаю ні в кого сьогодні в світі вже немає сумнівів. Тому те, що керівництво цієї країни продовжує спростовувати очевидні речі, з кожним днем опускає імідж і довіру до російської влади до точки неповернення. Говорити, м'яко кажучи, неправду, знаючи, що співрозмовники мають перед очами факти і докази, значить свідомо вводити в оману міжнародне співтовариство. Такі речі не забуваються та залишаються ганебним клеймом на репутації не тільки конкретних чиновників, а й усієї держави", - сказав він.

За словами дипломата, лише за минулу добу прикордонна служба України зафіксувала здійснення з території Російської Федерації 40 обстрілів з використанням гаубиць, ракетних систем залпового вогню "Град" та мінометів по населених пунктах та позиціях Збройних сил України у прикордонних регіонах. Крім цього, як зазначив Перебийніс, було зафіксовано п'ять випадків порушення повітряного простору України російськими вертольотами та безпілотниками.

Він також наголосив, що безпосереднім доказом причетності РФ до боїв на Донбасі стало затримання групи десантників 331 гвардійського полку 98 дивізії повітряно-десантних військ РФ.

Як зазначив Перебийніс, повідомлення про загибель російських десантників в Україні неможливо сховати вже й у Росії. У цьому зв'язку речник міністерства наголосив, що, за даними багатьох експертів, наслідки подібної участі РФ у воєнних діях на Донбасі "можуть бути непердбачувані".

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати