Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Швейцарія посилила санкції проти Росії

27 серпня, 17:06

Влада Швейцарії 27 серпня посилила санкції проти Росії у зв'язку з подіями в Україні.

Санкційний список поповнився 11 прізвищами і назвами п'яти банків. На ведення бізнесу з ними Швейцарія наклала обмеження, повідомляється на офіційному сайті Федеральної ради Швейцарії, передає Європейська правда.

"11 імен були додані до існуючого списку осіб та організацій, починати нові фінансові відносини з якими заборонено, а про вже існуючих необхідно повідомити владу", - йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що доступ до ринку капіталу обмежений для п'яти російських банків.

Крім того, швейцарська влада забороняє імпорт матеріалів військового призначення з Росії, а також експорт устаткування для нафтової промисловості.

"Заявка на експортну ліцензію буде відхилена у разі, якщо товар призначений винятково або частково для військових цілей. Федеральна рада також вирішила внести зобов'язання повідомити про експорт певних товарів, які використовуються при видобутку нафти у відкритому морі, в Арктиці або проектах видобутку сланцевого газу в Росії", - зазначено у повідомленні.

Як результат невизнання Швейцарією анексії Криму Росією, Федеральна рада ввела заборону на імпорт та  експорт деяких ключових товарів, які використовуються у видобутку нафти і газу, а також обмеження щодо інвестицій для Криму і Севастополя, додається в заяві.

"Федеральна рада вирішила розширити політику санкцій і вжити всі заходи, необхідні для того, щоб заходи, введені Євросоюзом, не могли бути обійдені через швейцарську територію", - йдеться в повідомленні ради.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати