Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

В Івано-Франківську командування 4-го батальйону Нацгвардії шукає добровольців

27 жовтня, 21:28

Сьогодні, 27 жовтня, в Івано-Франківську відбулася прес-конференція за участі командування 4-го спецбатальйону оперативного призначення 50-го полку, волонтерів та всіх небайдужих до проблем та потреб української армії. Основним питанням стала необхідність доукомплектувати батальйон, який нині перебуває на ротації і після наказу командування готується знову вирушити на схід.

Командир батальйону, майор Сергій Шуляк, розповів, що підрозділ сформований 8 серпня. 95% у ньому -  добровольці. Здебільшого це фахові військові, які розуміють, що їхній обов’язок – захищати рідну землю і народ, на вірність якому давали присягу. Вирішення конфлікту на сході, наголошує керівник, можливе лише на найвищому рівні. Обов’язком військових бачить необхідність відстояти територію, локалізувати конфлікт, не пустити ворога просуватися далі на мирні терени країни, захистити місцеве населення.

Як зауважив заступник командира батальйону, відповідальний за бойову підготовку, капітан Віталій Кузнєцов, на сході їхній підрозділ перебував 45 днів. Служили в Луганській області, в населених пунктах, розташованих на лінії вогню, під постійним обстрілом. В батальйоні є шестеро поранених, четверо з яких найближчим часом готові повернутися в стрій. Двоє проходять реабілітацію в Києві, стан їхнього здоров’я стабільний і йде до покращення. 

Щоб повністю укомплектувати батальйон, необхідно понад сто чоловік. Командування підрозділу звертається до всіх небайдужих, хто вболіває за долю країни - пропонує стати добровольцем і поповнити ряди української армії. Перш за все до військових, які нині перебувають у резерві. Обіцяють хорошу атмосферу і дружні взаємини між особовим складом, надійне керівництво, військові навчання терміном 10 днів, а для тих, хто немає бойового досвіду – 30 днів. Охочих просять звертатися у військову частину 1241, локалізовану в Івано-Франківську на вулиці Чорновола 161. За словами командира, підрозділ перебуває на повному державному забезпеченні, тож з собою слід мати військовий квиток та паспорт громадянина України. 

Ірина Федоляк, Івано-Франківськ

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати