Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Наливайченко: "УДАР" вимагатиме передачі справ щодо бойовиків та спецзагонів до Гаазького трибуналу

28 січня, 10:45

Якщо влада введе надзвичайний стан в Україні, про це вона має негайно інформувати Генсека ООН та членів організації. Про це «Дню» повідомив народний депутат від фракції «УДАР» Валентин Наливайченко. 

«Ті, хто зараз натхненно сподіваються на надзвичайний стан та всіляко провокують його переодягненими бойовиками, мають чітко розуміти одну річ, - каже депутат. - Керівництву держави у разі введення надзвичайного стану слід буде негайно інформувати Генерального секретаря ООН та всі держави-члени Організації Об'єднаних Націй про підстави, причини та межі введення в Україні надзвичайного стану». 

На думку Наливайченка, «це означає також, що під міжнародним контролем будуть розслідувані всі злочини проти громадян, тортури і вбивства мирних активістів в бориспільських лісах, зникнення людей, постріли спецзагонів міліції у мирних громадян та інші злочини, які за міжнародним правом неможливо ані приховати, ані залишити безкарно, бо вони не мають строку давності».

І додає: «Все це є зобов'язанням кожної держави-члена ООН за Міжнародним пактом про громадянські та політичні права». 

А головне, народний обранець підкреслює, що «УДАР» за будь-яких обставин вимагатиме міжнародного розслідування і покарання посадовців-організаторів репресій проти громадян України, а також передачі справ щодо організаторів і спонсорів бойовиків та спецзагонів, які зараз тероризують мирних людей до Гаазького трибуналу».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати