Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Депутати Закарпатської обласної ради вимагають знизити тарифи на енергоносії для населення

28 травня, 15:19

На засідання чергової сесії Закарпатської обласної ради народних депутатів, яка відбулася сьогодні, прийшли представники громади, які зажадали від своїх обранців вжити рішучих заходів по захисту жителів області від невмотивованих і необґрунтованих дій структур енергетичної сфери.

Зокрема наголошувалося, що встановлені НКРЕЄ тарифи на газ для населення є економічно невмотивованими і більшість населення неспроможна оплачувати виставлені рахунки при нинішньому рівні зарплат і пенсій. Третина газового обладнання в мешканців краю не обліковане і людям виставляють тариф і в опалювальний сезон 7,18 за метр кубічний. Тобто навіть пільговим тарифом не можна скористатися.

Вислухавши представників громади, депутати облради ухвалили звернення до уряду, у якому вимагають: зупинити дію постанову Нацкомісії, якими встановлено тарифи на енергоносії; знизити встановлені тарифи на газ до рівня, який здатен оплачувати український споживач; запропонувати реальні механізми стимулювання переходу приватних домогосподарств на альтернативні джерела енергії; подолати корупцію в енергетиці, мінімізувати вплив оліхаргічних груп на цю сферу.

За це рішення проголосувало 71 народних обранців Закарпатської облради.

Василь Ільницький, Ужгород

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати