Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Ратке уточнив щодо умов послаблення санкцій проти РФ

28 травня, 00:33

Міжнародні санкції, введені проти Росії через окупацію нею Кримського півострова, залишаться навіть за умови повної імплементації російською стороною всіх зобов'язань за Мінськими угодами.

Це уточнив під час брифінгу в середу в Вашингтоні офіційний представник Державного департаменту США Джефф Ратке, передає Укрінформ.

Відповідаючи на запитання, чи не виплине імплементація Москвою мінських домовленостей на санкції, введені США через анексію Криму, Ратке зазначив: "Вірно, не вплине", та вкотре нагадав: окупація Криму російською стороною є незаконною, про що Держдепартамент США неодноразово наголошував.

Питання було порушене після того, як в цей же день віце-президент США Джо Байден виступив у впливовому науковому центрі Вашингтона – Інституті Брукінгса – із промовою щодо ситуації в Україні.

Він, зокрема, зазначив: "Санкції, які ввели Сполучені Штати, мають продовжуватися та залишаться до того моменту, поки мінські домовленості будуть повністю виконанні". Таке висловлювання віце-президент США зробив під час обговорення зусиль міжнародного співтовариства щодо повної імплементації мінських угод.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати