Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Співробітники ДАІ не стягуватимуть штрафи на місці події, - КСУ

28 травня, 15:49

Конституційний суд України ухвалив рішення про заборону для співробітників Державної автомобільної інспекції стягувати штрафи з правопорушників прямо на місці ДТП. Про це повідомили в прес-службы Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

28 травня 2015 року Конституційний Суд України офіційно оприлюднив прийняте 26 травня Рішення у справі за конституційним поданням Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини щодо офіційного тлумачення положення частини першої статті 276 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

"Розглянувши справу, Конституційний Суд України вирішив: положення частини першої статті 276 Кодексу України про адміністративні правопорушення, яке передбачає, що „справа про адміністративне правопорушення розглядається за місцем його вчинення“, в аспекті порушеного у конституційному поданні питання необхідно розуміти так, що використане в ньому словосполучення „за місцем його вчинення“ визначає адміністративно-територіальну одиницю, на яку поширюється юрисдикція відповідного органу, уповноваженого законом розглядати справу про адміністративне правопорушення", - підсумовується в рішенні КСУ.

Тобто складання протоколу про адміністративне правопорушення та розгляд уповноваженим органом (посадовою особою) справи про таке правопорушення належить до різних стадій адміністративного провадження.

Раніше суди неоднозначно трактували дії співробітників ДАІ, які за деякі правопорушення стягували штрафи на місці, а за інші - ні.

 

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати