Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Більше 50 десантників дезертирували з Миколаївської аеромобільної бригади

28 липня, 18:18

Командування 79 Миколаївської окремої аеромобільної бригади звинуватило 54 десантників у дезертирстві, передає Укрінформ.

"Командування 79 Миколаївської окремої аеромобільної бригади Високомобільних десантних військ ЗС України з сумом констатує, що не всі військовослужбовці, призвані у частину з мобілізації, залишилися вірні своєму військовому обов'язку і присязі. 54 військовослужбовці втекли, кинувши бойову зброю і зрадивши своїх товаришів. І це в той час, коли переважна більшість миколаївських десантників проявляє безприкладні мужність і героїзм при виконанні поставлених бойових завдань", - йдеться у зверненні до ЗМІ та громадськості.

Дезертирство тягне за собою кримінальну відповідальність.

"Але найбільшим покаранням мають стати презирство знайомих і близьких цих людей, що в хвилину найвищої небезпеки для країни стали зрадниками", - зазначають представники структури

У списку тих, хто зрадив почесне звання десантника, переважна більшість солдатів. Проте є серед них і сержанти, прапорщики і навіть офіцери.

 

79 окрема аеромобільна бригада з перших днів перебуває в зоні проведення АТО. Щонайменше 18 десантників загинуло, біля сотні поранено. Дехто числиться в зниклих безвісти.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати