Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На Донеччині втретє будуть ремонтувати Авдіївський коксохім

28 липня, 14:56

Бригада енергетиків з компанії ДТЕК Ріната Ахметова сьогодні чекає «зеленого коридору», щоб знову відновити пошкоджену боями лінію електроживлення Авдіївського коксохімічного заводу. Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

У ДТЕК наголошують, що Авдіївський коксохім зараз балансує на межі екологічної та техногенної катастрофи - адже електроживлення тільки по одному єдиному введенню вкрай небезпечно.

"У разі повної зупинки коксового виробництва на АКХЗ може відбутися залповий скид неочищених промислових вод підприємства з вмістом шкідливих і отруйних речовин (аміаку, фенолів, роданидов, смоли та ін), в сотні разів перевищують норми гранично допустимих скидів", - попереджують у компанії.

Небезпечна ситуація для роботи Авдіївського коксохімічного заводу склалася через пошкодження трьох високовольтних ліній 110 кВ 21-22 липня, коли почалися активні бойові дії в районі Авдіївки. Авдіївський КХЗ працював всього на одному з 4-х необхідних вводів з електропостачання 3 дні з 22 по 25 липня. Два дні енергетики витратили на те, щоб відновити другий резервну лінію, але 26 липня вона знову була пошкоджена.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати