Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Google допоможе Україні не дати РФ блокувати правдиву інформацію

28 серпня, 21:06

Російські спецслужби через соцмережі, електронну пошту та смс-повідомлення поширюють неправдиву інформацію, щоб посіяти паніку серед українців і дестабілізувати ситуацію.

Про це заявив голова СБУ Валентин Наливайченко за результатами екстренного засідання РНБО під головуванням Президента, передає Укрінформ.

«18-й спеціальний центр Федеральної служби безпеки РФ в соціальних мережах, через електронну пошту і смс-повідомлення, через Фейсбук цілеспрямовано три доби розсилає тексти панічного характеру з метою спровокувати паніку», - зазначив керівник спецслужби.

Наливайченко підкреслив, що неодноразово українська сторона зв'язувалася з керівництвом та адміністраторами Фейсбуку, що цинічно використовується росіянами для розповсюдження неправдивої інформації, однак результатів це не дало.

У той же час, за його словами, уряд України завершив переговори з Google щодо запобігання блокування Росією каналу YouTube та інших ресурсів, де викладається правдива інформація про ситуацію в Україні.

Голова СБУ також зазначив, що сіяти паніку активно "допомагають" російські журналісти, причому найбільш нахабно діють представники Lifenews і «Зірки».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати