Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Донецьк приїхали військовослужбовці з Криму (фото)

29 березня, 10:47

Близько 150 хлопців, серед них – два офіцери та п’ять контрактників, прибули у донецьку військову частину 3037 на світанку 29 березня. Після тижня адаптації військовики займуться охороною громадського порядку та особливо важливих об’єктів, також конвоюватимуть засуджених.

Військові служили у Євпаторії, Сімферополі, Феодосії тощо, більшість з них представляє спецпідрозділ внутрішніх військ МВС України «Тигр». 28 березня хлопців зібрали у Сімферополі та автобусами доправили у Донецьк, усю зброю вони залишили у Криму. Перший заступник начальника управління Східного територіального командування полковник Микола Пасічник розповідає: «Зараз буде тиждень так званого карантину. Хлопці поспілкуються з психологами, познайомляться з нашим побутом, своїми обов’язками. Ми ж вивчимо їх особові справи та медичні картки. У Криму велась пропаганда: буцімто кожен, хто приїде в Україну, буде зрадником. Я заспокоїв прибулих, сказав їм, що вони з честю виконували свій обов’язок і виконуватимуть далі, доки не будуть звільнені у запас». Демобілізація строковиків триватиме у квітні й травні.

У Донецьку знайомі з частинами, які приїхали – працювали разом під час Євро-2012 та у Києві. Військовослужбовці представляють різні регіони України: Житомирщину, Закарпаття. Командир військової частини 3037 підполковник Денис Бартенєв акцентує: «Психологічний стан прибулих військових дуже високий. Взагалі, у нас тісна взаємодія з частинами від Заходу до Сходу. Розбрату немає, усі виконують завдання на одному рівні, у солдатів немає розподілу за місцем народження. Ми служимо одній державі, і у нас не може бути конфліктів».

На плацу влаштували урочистий мітинг для військових, які служили у Криму. Більшість з прибулих – строковики, юні та небагатослівні, про своє життя у Криму в останні тижні кажуть «все нормально». Олександр Степанюк з Житомирщини на службі – дванадцятий місяць, перебував у полку спецпідрозділу «Тигр» у Феодосії. «У Криму займалися охороною військових складів та власних територій. Російські військові не намагалися увійти до нас та не перешкоджали виконанню завдань. Зараз склади – майно Криму. Що трапилось? Росія забрала Крим – та й все», - знизує плечима Олександр Степанюк. Олександр Іллінський також з Житомира, проходив службу у Краснокам’янці. Хлопець каже: «Про виїзд у Донецьк знали за тиждень. Росіяни не заважали, місцеві ставились адекватно. Не очікував, що таке трапиться… Гадаю, подальшої агресії не буде».

Після привітань службовців розвезли по чотирьох військових містечках Донецька. За словами підполковника Дениса Бартенєва, частина 3037 укомплектована майже повністю, але «будь-який штик завжди знадобиться».

Марія ПРОКОПЕНКО, фото Олександра ЄРМОЧЕНКА, Донецьк

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати