Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Енергетики розпочали ремонтні роботи на Авдіївському коксохімі, - ДТЕК

29 липня, 12:34

Сьогодні в 10:52 енергетики ДТЕК приступили до відновлення зруйнованої лінії електропередачі - поки Авдіївський коксохімічний завод все ще знеструмлений. Про це інформує прес-служба ДТЕК.

Зазначається, що енергетикам дали «зелений коридор» і вони відразу ж приступили до роботи.

"Ситуація критична. Якщо сьогодні до вечора електроенергія не буде відновлена​​, коксові батареї запустити буде неможливо. Коксова батарея - це величезний комплекс до 70 печей, які повинні безперервно працювати протягом 25 років. А робота коксохіму - це база для роботи металургії України", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що нормальна схема електропостачання АКХЗ передбачає чотири лінії 110 кВ. Але вже з 21 липня через пошкодження лінії в ході бойових дій електропостачання підприємства забезпечувала тільки одна високовольтна лінія Макіївка-АКХЗ № 1, яка сьогодні теж вийшла з ладу. Енергетики ДТЕК 25 липня змогли відновити другий живильну завод лінію, але через кілька годин вона знову вийшла з ладу через бойові дії. Протягом цього часу Авдіївський коксохімічний завод балансує на межі зупинки через повного знеструмлення.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати