Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Активісти вимагали від СБУ припинити забудову національного парку у Києві

29 грудня, 15:23
Фото із соціальних мереж

28 грудня активісти пікетували Центральний офіс СБУ з вимогою припинити забудову території військової частини №Е6133А, що знаходиться у Києві на вулиці Потєхіна та безпосередньо прилягає до Національного природного парку «Голосієво», Вони вимагають від відомства не забудовувати узлісся Національного парку.

Нагадаємо, у 2014 році Служба безпеки почала будівництво величезного житлового комплексу на вулиці Потєхіна, 9 на місці військової частини, яка прилягає до Голосіївського парку. У відомстві стверджують, що будують квартири для учасників АТО і загиблих на Донбасі військових. Активісти впевнені, що забудовник під виглядом будівництва соціального житла захоплює заповідні території з подальшим вирубуванням лісу, передає «Голос України».

«Майбутнє будівництво може негативно позначитись не тільки на комфортності проживання у районі, а і знищити Національний природний парк «Голосіївський». Адже новий будмайданчик знаходиться у кількасот метрах від заповідної зеленої зони столиці», - запевняє Арсеній Пушкаренко, співголова Ініціативи «Збережемо Голосієво».

Сьогодні під СБУ, яка будує начебто "соціальне житло для працівників" на території військової частини №Е6133А, що знаход...

Опубліковано Арсенієм Пушкаренком 28 грудня 2015 р.

У СБУ запевняють, що новобудову зведуть чітко на території військової частини, яка належить СБУ, і будівництво є законним. Однак представники громадськості заявляють про існування альтернативного проекту, який виходить за рамки приналежної силовикам території. Новий житловий комплекс, який буде зведено на землі відомства, зараз активно рекламують і пропонують кожному охочому інвестувати у це будівництво. У СБУ переконують: нічого протизаконного у цьому немає. Адже після зведення об’єкту забудовник має безоплатно передати СБУ щонайменше 327 квартир. Решту ж він, мовляв, має повне право продавати. Активісти переконані: єдиний інстинкт, яким керуються ініціатори даного будівництва, - бажання фінансової наживи. «За проектом будівництва, передбачається зведення понад 3300 квартир. Рахуйте самі: це означає , що на узліссі Національного природного парку враз поселяться близько 15 тисяч осіб», - каже Юрій  Головатий. Це, переконаний активіст, стане справжнім ударом по флорі та фауні парку. А окрім цього, призведе і до перенавантажень існуючих інженерних мереж району.

Конфлікт громадськості з силовиками триває вже півроку. Активісти пікетували військову частину, перекривали рух на прилеглих до скандальної забудови вулицях.

Зазначимо, цього року у столиці було зупинено біля 50 незаконних будівництв. Про це в ефірі однієї з радіостанцій заявив директор Департаменту міського благоустрою Дмитро Білоцерковець, передає Голос України. За його словами, дуже часто нові будівництва виростають упродовж тижня. «На сьогодні у нас працює сайт  «Центр моніторингу забудови міста Києва». На ньому проаналізовано близько 70% будівництв Києва. Там відразу видно – червоним виділені незаконні будівництва, а зеленим – законі, там також можна переглянути, які документи є, а яких не вистачає у незаконних будівництв», - сказав Білоцерковець. Інформації про будівництва по вулиці Полковника Потєхіна на цьому сайті ще взагалі немає.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати