Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Єгипет: Ас-Сісі переміг на виборах, набравши 96% голосів

30 травня, 11:01

Державні ЗМІ Єгипту повідомляють про приголомшливу перемогу колишнього міністра оборони Абделя Фаттаха Сісі на президентських виборах. Згідно з попередніми даними, він отримав 96% голосів, повідомляють місцеві ЗМІ.

Явка на виборах була менш як 45%, незважаючи на додатковий день голосування та вихідний. Вибори мали відбутися протягом двох днів, проте через низьку явку виборчком продовжив плебісцит на добу. На посаду президента окрім генерала Сісі претендував кандидат від лівого крила Хамдіном Сабахі. Сісі зіграв ключову роль в усуненні від влади попереднього президента-ісламіста Мухаммеда Мурсі, після того як він спробував узурпувати владу, а також у подальшому переслідуванні прибічників радикальної партії «Брати-мусульмани».

На вибори Ас-Сісі йшов під гаслами боротьби з ісламізмом. Він обіцяв не допустити відродження організації «Брати мусульмани», що підтримувала колишнього усунутого президента. Крім того, Ас-Сісі стверджував, що під його керівництвом уже через кілька років ситуація в Єгипті повністю стабілізується.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати