Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

В Івано-Франківську пропонують відмінити букети на 1 вересня

30 серпня, 09:48

1 вересня на Прикарпатті цього року може обійтися без традиційних квітів, адже батькам школярів радять не нести дороговартісні букети, а зекономлені кошти перерахувати пораненим під час АТО військовим.

Голова ради батьківського самоврядування Івано-Франківська, Петро Хмельовський, розповідає, що квіти вчителям дарувати обов’язково, але враховуючи ситуацію в країні варто придбати лише один букет від класу. "Ми пропонуємо, щоб цього року було не так, як уже традиційно склалося – батьки дарують вчителям дорогі, пишні букети. Нині в країні війна, тому виступили з ініціативою витрати кошти не на квіти, а перерахувати їх важкопораненим військовим, які знаходяться в госпіталях - Сухарєву Олегові, Покришкіну Дмитрові та Івахнюку Олегові. Поранених є дуже багато, але зупинилися саме на цих трьох бійцях, оскільки це найважчі хворі з Прикарпаття, які потребують допомоги".

Як розповідає голова ради батьківського самоврядування, акцію під назвою "Збережи квітку – подаруй життя бійцю української армії" підтримало й управління освіти і науки міста. Відтак, спільно із головами батьківських комітетів та директорами шкіл, мають намір розповсюджувати листівки з реквізитами банківських рахунків та роздавати їх на шкільних лінійках. А от від традиційних скриньок по збору коштів свідомо відмовилися. Петро Хмельовський пояснює це тим, що в цьому випадку відмежують людський фактор, тобто способи зловживання коштами. Проведення такої акції, за словами Петра Хмельовського, необхідне з двох причин. По-перше, це допомога людям, які відстоювали цілісність й незалежність країни. Друге – це виховний момент для дітей, можливість для них долучитися до чогось важливого і корисного.

Ставлення батьків до такої ініціативи різне. Ольга Крумшин розповідає, що повністю підтримує таку акцію і вважає правильним, що батьки перерахують кошти для поранених бійців, а не витратять їх на букети, які зів’януть за кілька днів. А от батько першокласника, Василь Стефанишин, вважає, що рішення проблеми шукають зовсім не там, де слід. Перший і останній дзвінок – це свято для дітей і вчителів. Останнім, розповідає, не так часто дарують квіти, щоб їх цього позбавляти. А допомагати бійцям треба в інший спосіб.

Для важкопораненого бійця Олега Сухарєва вчора провели ще одну благодійну акцію по збору коштів на лікування. Зокрема, друзі військового влаштували фешн-вечірку з демонстрацією одягу від місцевої дизайнерки, показом фільму та вокальними виступами. Як розповідає одна з організаторів заходу, Діана Кабан, вражена була готовністю людей допомогти. "Я вважаю, що в такий момент кожна копійка потрібна Олегові на лікування, адже в нього дуже важкий стан здоров’я, - продовжує дівчина. - Його поранили 27 липня і з того часу він вже переніс 12 операцій. Лікування продовжуються, а попереду складні операції та довготривала реабілітація".

Ірина ФЕДОЛЯК, "День"

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати