Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Наливайченко назвав головного підозрюваного у розстрілі Майдану

30 вересня, 09:51

За словами глави Служби безпеки України Валентина Наливайченка, головним підозрюваним у справі розстрілу Майдану є колишній керівник спецслужби Олександр Якименко. Про це йдеться у матеріалах по всіх підозрюваним в причетності до розстрілів в центрі Києва в лютому цього року Генеральної прокуратури України.

"За тими, хто стріляв на Майдані, всі матеріали знаходяться зараз у Генеральній прокуратурі (...) Все, що стосується Служби безпеки часів попереднього керівника ... ті керівники, в тому числі на рівні першого і, сподіваюся, останнього в історії спецслужб зрадника - самого керівника спецслужби Якименко, який втік разом з багатьма матеріалами, в тому числі про планування злочину по розстрілу людей у центрі Києва, - це підозрюваний номер один", - розповів він у коментарі телеканалу "112".

Він також повідомив, що кримінальні виробництва також розслідуються і щодо керівників департаментів, які безпосередньо організовували та здійснювали план розміщення снайперських груп на дахах будівель, запросили російських офіцерів ФСБ для участі в плануванні і реалізації злочину.

За його словами, раніше були затримані керівники спецпідрозділів міліції, які здійснили цей злочин. А офіцери СБУ, які, можливо, були причетні до цього злочину, знаходяться в Україні і ходять на допити в Генпрокуратуру.

"Чітко можемо говорити про тих людей, які стріляли. Незалежне розслідування і затримання відбулися. Справа за судовим розглядом", - підкреслив голова СБУ.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати