Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Нацбанк скасовує два обмеження по оплаті імпорту з 3 листопада

30 жовтня, 19:58
ФОТО АРТЕМА СЛІПАЧУКА / «День»

Національний банк України скасовує два обмеження на покупку валюти, що викликали найбільші протести бізнесу, а саме для здійснення розрахунків за імпортними операціями без ввезення товарів в Україну і для здійснення платежів за імпортними договорами, за якими продукція була ввезена в Україну і здійснено митне оформлення на підставі ввізної митної декларації, дата оформлення якої перевищує 180 днів. Про це повідомили в прес-службі НБУ

Таке рішення оформлено постановою правління Нацбанку №685 від 30 жовтня, яка вносить зміни до постанови №540 від 29 серпня і вступає в силу з 3 листопада.

"Одночасно з метою забезпечення належного контролю з боку уповноважених банків за операціями резидентів щодо оплати робіт, послуг, інтелектуальної власності НБУ знизив поріг документального підтвердження відповідності контрактних цін на роботи, послуги, права інтелектуальної власності, які є предметом договору резидентів з нерезидентами, кон'юнктури ринку з EUR 100 тис. до EUR 50 тис.", - сказано в повідомленні.

НБУ уточнює, що відповідні зміни внесено до його постанову №597 від 30 грудня 2003 року "Про переказування коштів у національній та іноземній валюті на користь нерезидентів за деякими операціями".

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати