Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Донецький університет у Вінниці розпочинає новий навчальний рік

31 жовтня, 14:51

У понеділок, 3 листопада, відбудеться урочисте відкриття нового навчального року Донецького національного університету, який відтепер працюватиме у Вінниці. Під аудиторії вишу міська влада віддала колишню будівлю заводу «Кристал». Поки виробничі приміщення реконструюють, заклад добирає слухачів. Адже на переїзд до Вінниці погодилися 80 % студентів та викладачів.

Сергія Коновалов переїхав із Донецька у Вінницю в числі перших. Каже, що коли одногрупники почали обговорювати це питання особливої дискусії не було, рішення прийняли без обдумувань і одностайно.

«Рідні схвалили мій вибір, адже освіту треба мати. Нині продовжувати навчання у Донецьку не реально, то чому б не зробити це у Вінниці. Шкодувати особливо немає за чим, від рідного закладу зараз залишися лише стіни».

Новим стінами для донецьких студентів тепер будуть колишні цехи заводу «Кристал». Їх вже взялися переобладнувати та наповнювати необхідним інвентарем. Однак завершити всі роботи вдасться не раніше нового року. Тому поки що, студенти навчатимуться дистанційно.

«Розмістити всіх студентів поки що немає можливості, – зізнається ректор ДОННУ Роман Гринюк. – Кілька місць знайшлося у колишньому гуртожитку Вінницького обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників. Тому поки що студенти відвідуватимуть заняття дистанційно. Щодня їм на електронну пошту викладачі надсилатимуть необхідну інформацію. І кожен студент, опрацювавши її, складатиме модулі і заліки. Звичайно, будуть визначені дати контролю, ставитимуться й оцінки. Розклад занять – циклічний. Тобто викладач протягом тижня відчитуватиме свій предмет і прийматиме контрольні, а потім повертатиметься на місце свого проживання».

Нині Донецький національний університет оголосив додатковий набір на бюджет і контракт. Окрім випускників шкіл, заклад запрошує на навчання студентів із зони АТО, які не мають змоги відвідувати рідні виші. Вони зможуть упродовж одного семестру навчатися у ДОННУ, а потім отримують статус вільного слухача. Працюватиме приймальна комісія до 10 листопада цього року.

Оксана СОБКО, Вінниця

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати