Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

ЄС звернувся з позовом до СОТ через надмірні мита Росії

31 жовтня, 15:57

Європейський союз в п'ятницю направив до Світової організації торгівлі (СОТ) запит про проведення консультацій з Росією у зв'язку з імпортними митами на низку товарів: паперову продукцію, холодильники і пальмове масло, йдеться в повідомленні Європейської комісії.

ЄС звинувачує Росію в завищенні тарифів на імпорт таких товарів.

"Вступаючи до СОТ, Росія зобов'язалася зберігати імпортні мита нижче рівнів, зазначених в документах про приєднання. Однак вона продовжила обкладати низку видів продукції в різних секторах більш високими митами, ніж було узгоджено", - заявляють в ЄК.

Ці мита надають явну негативну дію на європейський експорт паперової продукції, холодильників і пальмового масла, який Єврокомісія оцінює в 600 млн євро на рік.

Згідно з правилами СОТ, у Росії є 60 днів для врегулювання питання шляхом переговорів з ЄС. Якщо спір не буде вирішено, Євросоюз зможе зажадати втручання СОТ.

Даний спір є вже п'ятим в СОТ за участю Росії і ЄС.

Минулого тижня Київ звернувся до СОТ у зв'язку з російськими обмеженнями на імпорт української рослинної продукції.

В даний час РФ вже бере участь в шести позовах в рамках СОТ, в тому числі 4 позови подані до РФ (два позови стосовно утилзбору, позов щодо заборони на поставку свинини і позов щодо мит на легкі комерційні автомобілі), а також два позови РФ до ЄС з енергокоректуваннями і Третьому енергопакету.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати