Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Галущенко: Рішення США щодо заборони імпорту російського урану - рішучий крок до санкцій проти росатому

01 травня, 14:56

Сенат США підтримав закон про заборону імпорту збагаченого урану з росії. Документ спрямовано на підпис президенту Джо Байдену. Повідомляє Урядовий портал.

«Це історичне рішення не тільки для такої потужної атомної держави, як США, яке дозволить прискорити розвиток саме американської уранової промисловості. Це сигнал усьому цивілізованому світу про неможливість подальшої співпраці в атомній та урановій галузях з країною-терористом, яка поставила під ядерну загрозу весь світ. 

І це черговий рішучий крок до санкцій проти росатому, який фактично фінансує війну проти України», - написав на своїй сторінці у Facebook Міністр енергетики України Герман Галущенко.

Очільник Міненерго нагадав, що саме про це йшлося у його заяві, яку зачитали в березні у Конгресі США під час слухань: «росіяни маніпулюють впливом у галузі, аби тримати інші країни у залежності».

Необхідність запровадження рішень, які наблизять світ до санкцій проти росії у цій сфері, Герман Галущенко неодноразово обговорював з Міністром енергетики США Дженніфер Гренголм, американськими конгресменами та сенаторами.

«Впевнений, що рішення про заборону імпорту урану стане початком подальшої відмови від співпраці з країною-терористом, яка не має права продавати цивілізовані технології, кошти з яких використовує на варварську війну з цивільними громадянами України», - додав Міністр.

Він нагадав, що Україна теж не зупиняється у напрямку відмови від російських атомних технологій. Наша держава повністю відмовилася від російського ядерного палива, запчастин. Спільно з американськими партнерами українські фахівці розробили новий вид палива для реакторів ВВЕР 440, побудовано і використовується сховище для відпрацьованого ядерного палива, триває робота над створенням виробничих потужностей для виготовлення компонентів палива та готується будівництво нових атомних блоків.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати