Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Зеленський: обмін полоненими "всіх на всіх" можливий не тільки після закінчення війни, а й у межах Саміту миру

04 травня, 09:37

Президент Володимир Зеленський анонсував, що на саміті миру, який відбудеться цьогоріч у червні у Швейцарії, розглядатимуть питання обміну військовополонених у форматі «всіх на всіх» між росією та Україною.

Про це Глава держави сказав під час зустрічі з курсантами Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького, цитує Рубрика.

"Бажано обміняти всіх на всіх. Всі адекватні країни підтримують цей трек. У нас ідуть обміни, вони ідуть повільніше, ніж хотілося б. Про обмін "всіх на всіх" деякі кажуть: "тільки після закінчення війни". Бо це є однією з умов закінчення війни. Я вважаю, що в нас є можливість спробувати це зробити раніше. Є практичний майданчик на Саміті миру 15-16 червня", – зауважив Президент.

За словами Зеленського в України є три пріоритетні питання на  Саміті: енергетична та ядерна безпека, далі питання вільного судноплавства та обміну. Це гуманітарний трек з двома підпитаннями: обмін всіх на всіх та повернення дітей, які були силою депортовані до росії.

За його словами, якщо такі треки будуть підтримані учасниками саміту, то планується визначити відповідальні за позитивні результати по цих напрямках держави.

"Якщо всі країни підтримають ці перші три питання, то далі будуть докладні напрацювання та їх вирішення у посередництві з країнами з російською стороною", – додав президент.

Нагадаємо, раніше речник президента Сергій Никифоров заявив, що учасники саміту миру, який пройде 15-16 червня в Швейцарії, розроблять спільну переговорну позицію, яку передадуть росії.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати