Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

47-ма ОМБр, яка з жовтня боронить Авдіївський напрямок, отримала відзнаку “За мужність та відвагу”

08 травня, 14:52
Фото: 47-ма ОМБр

Президент України Володимир Зеленський нагородив 47-му ОМБр “Маґура” відзнакою “За мужність та відвагу”: це зелено-золота стрічка, яка прикріплюється до верхівки трубки бойового прапора бригади, повідомляє Вільне радіо із посиланням на пресслужбу 47-ї бригади.

Цю відзнаку вручає президент для того, щоб відзначити особливі бойові заслуги, мужність, відвагу та героїзм бійців найбільш успішних військових формувань.

Один з військовослужбовців бригади, солдат Петро Гавчик, на описаному заході отримав від президента орден “За мужність” III ступеня.

47-ма ОМБр з’явилася в листопаді 2022-го, її сформували на основі 47-го окремого штурмового полку (який виріс зі сформованого навесні 2022-го 47-го стрілецького батальйону).

Бригада брала участь в українських контрнаступальних діях на Запорізькому напрямку, зокрема у звільненні Роботиного. Після того як загарбники розпочали наступ на Авдіївку, 47-му ОМБр перекинули на цей напрямок, де вона воює і понині.

Бригада відома тим, що має на озброєнні важку бронетехніку західного зразка, зокрема БМП Bradley й танки Leopard 2 та Abrams. 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати