Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Естонський Університет природничих наук пропонує студентам з України безкоштовне навчання

09 квітня, 11:21
Естонський Університет природничих наук, розташований в Тарту, пропонує студентам з України певну кількість стипендій на своїх англомовних програмах, які покривають плату за навчання та надають безкоштовне місце у гуртожитку. Про це передає Укрінформ із посиланням на естонського мовника ERR.

Особливі умови для студентів з України пропонуються на чотирьох англомовних навчальних програмах, три з яких є магістерськими (ландшафтна архітектура, лісове господарство та управління природокористуванням в умовах зміни клімату), а на одну (ветеринарія) можна поступати з дипломом про закінчення середньої школи.

Заяви на вступ до магістерських програм студенти з України можуть подавати до 10 квітня, на ветеринарію - до 31 травня.

Пропонована стипендія покриває плату за навчання. Крім того, надається безкоштовне місце у гуртожитку. Для студентів з українським громадянством передбачено по два навчальні місця на таких умовах за кожною із чотирьох англомовних програм. У разі ветеринарії додатковою умовою є попереднє навчання за цією спеціальністю, яке було перервано через війну в Україні, а стипендія стане доступною з моменту зарахування на другий курс.

Крім того, українських студентів звільнено від сплати внеску за подання заяви нарівні зі студентами з естонським громадянством. Розмір внеску становить 100 євро.

Естонський університет природничих наук (Eesti Maaülikool, EMÜ), розташований в Тарту, є колишнім Естонським сільськогосподарським університетом, який було засновано 1951 року та перейменовано й реконструйовано у 2005-му. Пріоритетами Естонського університету природничих наук в академічній та дослідницькій практиках є сталий розвиток природокористування, необхідний для існування людини, а також охорона довкілля і природної спадщини. Тут проводяться дослідження у сферах сільського господарства, лісівництва, тваринництва, ветеринарної справи, економіки, технології харчового виробництва та екологічно сприятливих технологій.

Університет є членом міжнародної мережі університетів BOVA. EMÜ входив в рейтинги кращих університетів світу в царині сільського господарства та лісівництва.

Як повідомляв Укрінформ, Фонд Президента планує започаткувати програму, що буде орієнтована на підготовку фахівців для галузей, які сприятимуть відбудові країни.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати