Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Прикордонники отримали нові патрульні позашляховики та спеціалізовані кінологічні авто

09 травня, 18:17
Фото dpsu.gov.ua

Це стало можливим завдяки реалізації проєкту міжнародної технічної допомоги «Підтримка зміцнення потенціалу державних органів влади України у запобіганні та боротьбі з незаконним обігом зброї, боєприпасів та вибухових речовин в усіх його проявах», повідомляє Державна прикордонна служба України.

Головним координатором проєкту виступила Організація з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ).

До переліку транспортних засобів та майна увійшли п’ять спеціальних кінологічних автомобілів на базі Fiat Doblo, десять патрульних автомобілів Toyota Land Cruiser 150, а також сервер для розгортання аналітичного програмного забезпечення, спеціальне програмне забезпечення для кримінального аналізу та периферійне комп’ютерне обладнання.

До церемонії офіційної передачі допомоги прикордонному відомству долучилися Спеціальний представник Головування ОБСЄ – Координатор проєктів в Україні Посол Марцел ПЕШКО, керівник Відділу підтримки Форуму безпекового співробітництва ОБСЄ Шон Де КАЛУВЕ, заступник Голови Держприкордонслужби Сергій СЕРДЮК та заступниця Міністра внутрішніх справ Катерина ПАВЛІЧЕНКО.

У ході зустрічі сторони підвели підсумки реалізації спільного проєкту міжнародної технічної допомоги та обговорили стан і перспективи співпраці за визначеними напрямами.

Головним меседжем із вуст Пана Марцела ПЕШКА звучало продовження підтримки Україні у її надскладній боротьбі, обумовленій жорстокою кровопролитною війною.

Натомість Сергій СЕРДЮК подякував ОБСЄ, Уряду США та Європейському Союзу за послідовну підтримку Державної прикордонної служби України у боротьбі зі незаконним обігом зброї, боєприпасів та вибухових речовин, які стануть неминучими наслідками війни, а завдяки допомозі партнерів прикордонники будуть максимально готовими до протидії заради безпеки в Україні та Європі.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати