Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Сильні зливи спричинили локальні повені, порушивши роботу аеропорту Дубая

16 квітня, 19:28
Фото з сайту unn.com.ua

У ніч на 16 квітня в ОАЕ, почалися сильні зливи, які спричинили локальні повені та призвели до збоїв в роботі найзавантаженішого аеропорту світу для міжнародних рейсів в Дубаї. Про це пише Associated Press, передає УНН.

Деталі 

За початковими оцінками, за ранок у Дубаї випало понад 30 міліметрів дощу, а протягом дня очікується до 128 мм опадів.

Також під час нічної грози кілька блискавок влучило у шпиль найвищої будівлі у світі – вежі Бурдж-Халіфа. Наразі не повідомляється, чи зазнала будівля яких-небудь пошкоджень внаслідок грози.

Школи в ОАЕ закрили перед штормом, а робітників і державних службовців відправили працювати віддалено. Попри це вдень багато автівок не змогли виїхати з автомагістралей через високий рівень води. 

Ситуацію ускладнює також відсутність  дренажних споруд. Емірати розташовані у посушливому регіоні, де дощі трапляються дуже рідко та переважно у зимові місяці. Влада відправила на вулиці спеціальну техніку, щоб відкачати воду.

Очевидці активно публікують у соцмережах кадри негоди в ОАЕ. На багатьох відео можна побачити, що на вулицях стоїть вода, подекуди затоплює навіть перші поверхи приміщень. 

Також через шквальний вітер, що вирує у місті є пошкодження будівель. За даними ЗМІ, у Дубаї також з'явились проблеми з електро- та водопостачанням.

Влада ввела в країні помаранчевий рівень небезпеки, який триватиме щонайменше до вечора 17 квітня. Місто організувало альтернативні автобусні маршрути в об'їзд затоплених ділянок.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати