Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

В Україні та США стартувала ініціатива «33 000 ноутбуків для ЗСУ»

16 квітня, 17:46
Фото Генеральний штаб ЗСУ

Благодійний фонд «Разом для України» на запит Головного управління зв’язку та кібербезпеки Генерального штабу Збройних Сил України розпочав в Україні та США збір 33 000 вживаних та нових ноутбуків для потреб ЗСУ.

Про це йшлося під час презентації в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

Як зазначила виконавча директорка БФ «Разом для України» Евеліна Курілець, основна мета ініціативи – забезпечити відповідною  кількістю ноутбуків, що дозволить оперативно розв’язувати задачі, підвищити ефективність комунікації та прозорість Збройних Сил України.

«Зараз ми в ситуації, коли громадський сектор хоче протягнути руку допомоги та забезпечити діджитал аспект. 10 років війни показали, що диджиталізація – це не тільки про швидкість передачі інформації. Це про ефективну комунікацію, це про прозорість допомоги і рух тієї допомоги, яка йде», – наголосила вона.

Для задоволення мінімально важливих або критичних потреб військ, в Головному управлінні зв’язку та кібербезпеки Генерального штабу Збройних Сил України була визначена специфікація необхідного обладнання.

«Якщо ми кажемо в розрізі ноутбука – то це процесор і3, не нижче 10-го покоління. Накопичувач типу SSD не нижче 256 Гб, операційної пам’яті повинно бути не менше 8»,– пояснив Владислав Тимошенко, майор, офіцер відділу визначення потреб в озброєнні та військовій техніці зв’язку управління планування забезпечення технікою та майном зв’язку Головного управління зв’язку та кібербезпеки Генштабу ЗСУ.

Він підкреслив, що потреба в 33 тисячі заявлена і зібрана за заявками від військових частин, за певними документами та щоквартальними формами.

«Потреба узагальнена від заявок всіх військових частин Збройних Сил України, в деяких випадках складової Сил Оборони. І вона розрахована тільки на створення і розширення інформаційно-комунікаційних систем. Тобто 33 тисячі в загальному для всіх існуючих, наявних інформаційно-комунікаційних систем – цього буде першочергово достатньо для того, щоб забезпечити певний рівень автоматизації», – додав Владислав Тимошенко.

Варто зазначити, що збір ноутбуків буде проходити не тільки в межах України – до кампанії долучають і США.  Ноутбуки можуть надавати як фізичні, так і юридичні особи в Україні та США. Відповідно доставка техніки до фонду можлива як по Україні,  так і зі США.

Для того, аби детальніше ознайомитися з проєктом, вимогами щодо технічних вимог, деталями щодо відправки та доставки можна за посиланням.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати